De BaBo is hét borrel fenomeen uit de Baarsjes waar leuke dynamische Baarsjesbewoners, en bewonderaars van dit fantastische stadsdeel, onder het genot van een biertje met elkaar kennismaken, kletsen, filosoferen en feesten! Gemiddeld komen er op een BaBo evenement tussen de 25 en 50 bezoekers.BaarsjesBorrel Blogs2e BaarsjesBorrel Politiek Café - Feb 2014

De Baarsjes Kronieken - the full story

De tweede Baarsjes Pubquiz - 2012

Terugblik een heuse Elfbaarsjestocht!

Op de 60e BaarjesBorrel deden we een Bingo...

De Eerste Officiele Baarsjes PubquizLijst met historische BaarsjesBorrels

2e BaarsjesBorrel Politiek Café - 21 feb 2014BaarsjeBorrel Politiek cafe feb2014 - Helen en Femke @BaBo entree Op 21 febr 2014 werd voor de 2e keer het BaarsjesBorrel politiek café gehouden - de 1e keer was alweer 4 jaar geleden! Dit met het oog op de naderende gemeenteraadsverkiezingen.

De locatie was in MidWest, een culturele hotspot voor theater, muziek en film, tevens werkplek voor creatieve ondernemers. Maar liefst 7 lijsttrekkers van de politieke partijen die in Amsterdam West aan de verkiezingen mee zullen doen waren aanwezig: Jeroen van Berkel (PvdA), Alexander Eijkelenstam (VVD), Fenna Ulichki (Groen Links), Pieter Rietman (D66), Gabi Choma (SP), Nico Meijer (OMA) en Jelle de Graaf (Piratenpartij). Verder nog vele polictici, sympathisanten en BaarsjesBorrelaars!

BaarsjeBorrel Politiek cafe feb2014 - in Debat   BaarsjeBorrel Politiek cafe feb2014 - in Debat BaarsjeBorrel Politiek cafe feb2014 Als aftrap werd een kort interview afgenomen met Anita Groenink, oprichtster van MidWest en van het bewoners initiatief 'Geef om de Jan Eef'. Daarna werd debatleider Gijs Weenink voorgesteld, oprichter en eigenaar van de DebatAcademie, professional in het leiden van grote debatten en het trainen van politici hierin.
Gijs gaf eerst wat uitleg over hoe een 'lagerhuisdebat' in zijn werk gaat: mensen die vóór zijn gaan aan de ene kant zitten , en tegenstanders aan de andere kant. En dus niet in het midden - politiek is keuzes maken!
Met veel humor werd uit de doeken gedaan hoe dit in het Britse Lagerhuis in zijn werk gaat. De stoelrijen worden ver genoeg uit elkaar gezet zodat het debat op argumenten gevoerd wordt, en dus niet fysiek. Als het publiek het eens is moet men met een diep keelgerommel 'HEAR HEAR' roepen. En waarom lijkt de Tweede Kamer tijdens een debat altijd zo leeg, en het Britse Lagerhuis vol? Omdat men daar maar een kwart van de stoelen neerzet, zodat het ook vol lijkt als er maar weinig afgevaardigden zijn!

BaarsjeBorrel Politiek cafe feb2014 - het BaBo barpersoneel BaarsjeBorrel Politiek cafe feb2014 - de naborrel Gijs liet alle lijstrekkers zich voorstellen en 1 belangrijskte punt van hun verkiezingsprogramma noemen; en ook echt maar 1 punt (zoals gezegd, politiek is keuzes maken!) en daarna meteen weer zitten. Daarna werd begonnen met een makkelijke stelling: 'Stadsdeel West is het mooiste stadsdeel van Amsterdam om te wonen'. De meesten waren het daar wel mee eens, maar toch een paar mensen die vonden dat er nog wel wat te verbeteren valt.
'We moeten meer cameratoezicht gaan doen in West', 'We moeten woningcorporaties stimuleren om huurwoningen te verkopen','We moeten in West preventief fouilleren mnogelijk maken', 'Speelplekken zijn urgenter dan parkeerplaatsen'. Op de stelling 'De subsidies op straatbarbecues moeten afgeschaft worden' werd soms fel gereageerd, ook door het publiek. Sommigen vinden dat het geld wel aan iets nuttigers besteed kan worden, anderen vinden het een goede investering om de saamhorigheid in de straat te bevorderen en om meer mensen van verschillende groeperingen met elkaar in contact te brengen.

BaarsjeBorrel Politiek cafe feb2014 - Politiek en borrellen

Na het debat werden debatleider en politici bedankt en er werd nog tot in de kleine uurtjes door geborreld en informeel verder gediscussieerd.
Foto's van het evenement zijn te vinden op fotopagina van deze site en op Foto's op Facebook - BaBo Politiek Café 2014
De tweede Baarsjes Pubquiz - 2012Baarsjes Pubquiz 2012   Baarsjes Pubquiz 2012 Op vrijdag 2 nov 2012 werd voor de tweede keer een 'offciële Baarsjes pubquiz' gehouden, ditmaal in club 8. Met maar liefst 15 teams en totaal 75 deelnemers was het een drukbezette avond! Even na 20.30 uur klonk de begintune en daar kwam ons charmante presentatie duo voor vanavond tevoorschijn, een in fraaie glitterjurken gehulde Monique en Femke!

Baarsjes Pubquiz 2012   Baarsjes Pubquiz 2012 In 2 rondes van 20 vragen werden de BaarsjesBorrelaars getest op hun algemene kennis - met een hoop lastige vragen, waarvan sommigen met muziekfragmenten ('van wie waren de originelen van deze 6 André van Duin singles') of beeldfragmenten ('Welke 4 inspecteurs zien we hier?'). Tweemaal werd de quiz onderbroken voor een petje-op-petje-af ronde, een afval race waarbij steeds 1 winnaar over bleef, de eerste ronde over jodelen de tweede over Donald Duck. De winnaars van deze tussenrondes werden geëerd met een medaille en een zak lekkers. In de pauze konden de deelnemers zich nog even buigen over de Baarsjes fotoronde - welke locatie in de Baarsjes betreffen deze 12 foto's? De echte Baarsjeskenner kon zich hier bewijzen. De teams Baarsjesbabes en Single luck scoorden hier het duidelijk best!

Baarsjes Pubquiz 2012 Aan het einde werden alle punten van de 2 rondes en de fotoronde bij elkaar opgeteld, en kwam als winneer het team Peter Team-O-Feeff uit de bus: een fles bubbels en een Baarsjes Pubquiz beker voor het winnende team! Tweede en derde werden de teams Single Luck en West min 4. Na de quiz konden we op het 'RetroNow!' feestje in club 8 nog lang door borrelen. Foto's van de pubquiz avond zijn te bewonderen op de fotopagina van deze site of op Foto's Pubquiz op Facebook
Naar BovenTerugblik op een heuse Elfbaarsjestocht!ElfBaarsjestocht start 'It giet oan! It sil heve!'
Zo werd in januari de eerste officiele ElfBaarsjestocht aangekondigd. Een winterse tocht langs 11 plekken in de Baarsjes met diverse versnaperingen en activiteiten. 11 Februari 2012 was de grote dag, een prachtige koude zonnige winterse dag bij 5 onder nul. De Start van de tocht vond plaats om 12 uur in cafe Anderz aan het Mercatorplein. Al snel melden de eerste deelnemers zich, en voorzien van een stempelkaart begonnen zij aan de barre tocht.

ElfBaarsjestocht Mercatormarkt   ElfBaarsjestocht Koek en Zopie   ElfBaarsjestocht Jeruzalemkerk Op naar de tweede stempelpost op de markt van 'Jan Eef' op het Mercatorplein. Deze markt wordt maandelijks op de tweede zaterdag van de maand gehouden met diverse kramen en activiteiten. Jan Eef wilde deze dag graag als stempelpost fungeren, en als ze er even niet waren moest je 'Joehoe' roepen. Voort ging het vervolgens langs de 'Koek en Zopie' stempelpost bij slagerij Overdevest, waar men niet alleen een stempel kon krijgen maar ook een broodje rookworst. Een van de hoogtepunten mag wel een bezoek aan de jeruzalemkerk genoemd worden. We kregen een rondleding en architect Olav van den Brekel hield een verhaal over architectuur in de Baarsjes en over het ontwerp van de kerk. Veel bijzondere weetjes werd er ons verteld zoals over de Amsterdamse school bouwstijl en de symbolische betekenis van enkele bouwkenmerken van de kerk. Weer een stuk wijzer geworden gingen we door naar cafe Cook voor een drankje... en een stempel natuurlijk.

ElfBaarsjestocht in t Stoplicht   ElfBaarsjestocht in de Krommertd En voort ging de tocht weer, langs Bar Baarsch voor een shotje jagermeister, en langs cafe Radijs voor een Gluhwijn op vertoon van je stempelkaart. Zo langzamerhand werd het tijd voor een biertje en daartoe leende zich uitstekend de typisch Amsterdamse kroeg 't Stoplicht. Voorzien van een biertje en een stempel van Rayonhoofd Qara, waagden sommigen zich hier ook nog even aan de biljarttafel. Het liep tegen de avond en cafe de Krommerdt kwam in zicht. Hier kon je op je stempelkaart een heerlijke kop zelfgemaakte groentensoep met brood krijgen. Veel mensen bleven hier nog even wat langer hangen onder het genot van nog enkele biertjes. Daarna op naar de Poolbar van club 8, waar ook wat gegeten kon worden.

ElfBaarsjestocht ElfBaarsjeskoningin Dineke De spanning steeg nu ten top, want de Finish kwam in zicht! Wie zouden de hele tocht volbrengen? Rond 22 uur al kwamen de eerste ElfBaarsjesgangers cafe Treffers binnen voor de Eindstempel. Uiteindelijk konden zo'n 13 mensen een volle stempelkaart laten zien en zij werden geeerd met een ElfBaarsjeskruisje. De tocht werd door naar schatting door 80 mensen geheel of gedeeltelijk afgelegd. Dineke Tuinhof was al vroeg binnen met alle 11 stempels en werd mag zich derhalve met recht de 'ElfBaarsjeskoningin van 2012' noemen! Daar kon er op getoast worden en het feest in cafe Treffers ging door tot de late uurtjes.
Foto's van het evenement zijn te vinden op fotopagina van deze site en op Foto's Elfbaarsjestocht op Facebook

Het BaBo team bedankt iedereen die meegeholpen heeft om deze tocht tot een succes te maken, i.h.b.:
Anna Mager (Poster en Stempelkaart ontwerp), Olav van den Brekel (Architectuur verhaal), Jan Schenk, Hannie Waaldijk en Dineke Tuinhof (koek&zopie bemanning), Johan Wolswinkel (toegang Jeruzalemkerk), en natuurlijk alle stempelposten: cafe Anderz, Treffers, Cook, Bar Baarsch, Radijs, Club 8, de Krommerdt, 't Stoplicht, Slagerij Overdevest (koek&zopie'), en 'Jan Eef' (stempelpost mercatormarkt

Naar BovenOp de 60e BaarjesBorrel deden we een Bingo...


BaarsjesBorrel Bingo Op Vrijdag 16 september 2011 hebben we weer een memorabele BaarsjesBorrel aan de lijst kunnen toevoegen, het was de avond van de BaarsjesBorrel Bingo! Café Bardot liep al vroeg vol en vanaf 21u werd er door naar schatting zeker 50 borrelaars enthousiast mee geBingo'd. Sommigen dachten hun kansen wat te vergroten door 2 of 3 bingo kaarten aan te schaffen. Dit was zeker de moeite waard, want de prijzentafel was rijkelijk gevuld. veel ondernemers uit de Baarsjes hadden prijzen beschikbaar gesteld, en echt mooie prijzen ook: een massagebon van Eske van de Voort, nog een massage bij GoYuMe Centre, een dinner for 2 bij Café Andersz, 2 entreebewijzen voor het Oktoberfest in Club 8, 3 x een uur poolen in Club 8, 2 Diesel shawls van Hombre Mode, ontbijt bij Radijs, lunch bij Café Cook, high-tea bij Bar Baarsch, een fair-trade verassingspakket van Milagros Mundo, een hairstyling bij Tommyz Toko, wijn van Café Bardot, placemats van Atelier Mozaïek, 3 x bon voor 50 afdrukken bij fotolab Kiekie, noten van Aladdin's Notenhoek, 'Oude Baarsjes' kaasjes van De Kaashut, en hippe hebbedingetjes van Store Without A Home.

BaarsjesBorrel Bingo De Bingo werd gepresenteerd door jullie voltallige 'BaarsjesBorrel-team'. Rogier en Marcel probeerden aan ieder gevallen bingo-getal een leuk Baarsjes weetje te koppelen. Wisten we bijvoorbeeld al dat dit de 60e BaarsjesBorrel was? Dat de minaret van de westermoskee die er nooit kwam 43 meter hoog zou worden? Mercator in 1512 en Vespucci in 1454 geboren zijn? Dat de Baarsjes 5 buurten, 10 basisscholen, 14 coffeeshops, ruim 33000 inwoners en 9 buurtregisseurs telt? Dat er in 1982 een marineschip kwam vast te zitten tussen de wiegbrug, dat de Baarsjes vernoemd is naar Herberg de 3 Baarsjes en dat deze in 1956 afgebroken werd...? O ja, en bloemist Jan Bloem, niet te vergeten, die al 35 jaar met zijn bloemenstal op het Surinameplein staat... regelmatige bezoeker van Café Bardot, en elke winnaar kreeg dan ook een mooie roos van hem.

BaarsjesBorrel Bingo In iedere ronmde konden prijzen gewonnen worden, maar - pas op! - bij een valse bingo moest diegene wel een liedje zingen voor het volle café! In de derde Bingo ronde gingen we door tot alle prijzen eruit waren (tja, en dan vallen er opeens 6 bingo's tegelijk...). Het liep toen al tegen 12 uur en dan is het wel weer mooi geweest met het ge'bingo. Er werd nog tot een uur of 3 door geborreld. Het was kortom weer een mooi evenement, met dank aan alle ondernemers voor de mooie prijzen, en aan Dick en Monique van Café Bardot, die het bingo spel beschikbaar stelden, en tevens voor lekkere hapjes op de avond zorgden!

Foto's Baarsjes Bingo op Facebook


Naar BovenDe Eerste Officiele Baarsjes Pubquiz

BaarsjesBorrel Pubquiz 2009   BaarsjesBorrel Pubquiz 2009 Er was al lang over gepraat maar op vrijdag 27 nov 2009 was het dan toch zover: de eerste offciële Baarsjes pubquiz! Wat een geweldige avond was dat! In een bomvol café Treffers deden maar liefst 10 teams mee, met in totaal zeker 50 deelnemers. Daarnaast naar schatting nog zo'n 20 - 30 toeschouwers en BaarsjesBorrelaars. Ons presentatieduo Thirza en Peggy trakteerde ons op een flitsende pubquiz presentatie, met vragen als ´ Welke 4 zangers hoor je hier het lied ´ in de stad Amsterdam ´ vertolken?´, en ´ Welk gebouw zie je op deze oude foto en welke functie heeft dit gebouw tegenwoordig?´ 3 rondes gingen over Amsterdam, daarnaast 2 Petje op / Petje af tussenrondes waarvan 1 geheel over de Baarsjes. Iedereen die aan de quiz mee deed zou nu moeten weten wat een Pieremegoggel is, en wat een Postje.

BaarsjesBorrel Pubquiz 2009   BaarsjesBorrel Pubquiz 2009 Winnaars van deze eerste Baarsjes Pubquiz was het team De BaarsjesBabes, die vooral een sterke 1e ronde speelden (slechts 1 vraag fout). Zij werden op de voet gevolgd door de teams West 4 You (bestaande uit bestuurders van stadsdeel de Baarsjes en Oud-West), Brasil Baarsjes en De leuke Mensen. De poedelprijs ging naar De Geuzen.
Nadien werd er nog tot sluitingstijd druk geBaarsjesBorreld... Foto's van de pubquiz avond zijn te bewonderen op fotopagina van deze site en Foto's Baarsjes Pubquiz 2009 op hyves


Naar BovenDe Baarsjes Kronieken - the full story

Een korte bloemlezing van ruim 8 jaar BaBo historie...

BaarsjesBorrel 2005-2006 BaarsjesBorrel 2005-2006 Wij schrijven het jaar 2004 als 4 dames het idee krijgen voor de BaarsjesBorrel, geïnspireerd door, zoals het verhaal gaat, de Rivierenbuurtborrel. Wat ze in de rivierenbuurt kunnen, kunnen wij ook, moeten Chantal, Fleur, Rike en Eva gedacht hebben. Misschien wel beter! Er werd contact gelegd met een buurtcafé, er werd geflyerd in de buurt onder het motto BaarsjesBorrel... omdat een kopje suiker gewoonweg niet genoeg is!, en zo was op 24 juni 2004 de eerste BaarsjesBorrel in café Knibbel Knabbel Knuisje een feit. Daarna zou er trouw, elke 6 weken op de vaste donderdagavond in hetzelfde café, een BaarsjesBorrel volgen.

Op de 7e BaBo in april 2005 werd een BaBo karaoke, ofwel een BaBa-Oke georganiseerd, een activiteit die daarna nog enkele malen navolging vond. Zo ook op 7 juli 2006 tijdens het 2 jarig bestaan van de BaBo. Het café zat toen bomvol, onder andere met enkele lokale politici (´geïnfiltreerd door de locale politiek´, verzuchtte het BaBo teamů maar het succes was er natuurlijk niet minder om!). Er werd druk meegezongen, en DJ iCoen draaide de plaatjes...

BaBaOke 2006   BaBaOke 2006   BaBo 2 jaar DJ iCoen   BaBaOke 2006

Naar het einde van 2006 toe werd de animo wat minder. De opkomst was soms matig, en de dames van het BaBo team dachten erover te stoppen. Sommigen van hen hadden inmiddels de Baarsjes verlaten en Fleur stond op het punt om naar Londen te verhuizen. Rogier vond de BaarsjesBorrel echter een te leuk initiatief om ermee op te houden, en hij stelde voor de organisatie over te nemen. De BaarsjesBorrel hyve werd opgericht, in februari 2007 werd de BaBo nog éénmaal door de dames georganiseerd, daarna nam Rogier het stokje over.

BaBo Karaoke poster 2008 BaBo Karaoke mei 2008 Met de wisseling van de wacht werd ook een kleine koerswijziging doorgevoerd: voortaan zou de BaBo op wisselende locaties in de Baarsjes plaatsvinden. En zo zaten we op 29 maart 2007 in het Art Centre aan de Witte de Witstraat, in mei 2007 volgde een BaBo in cafe Cook, in juni 2007 in cafe Edel, en in de zomer een Barbecue (de BaBoQ) in het Rembrandtpark.
Later in 2007 werd geëxperimenteerd met een BaBo VrijMiBo, op de late vrijdagmiddag in plaats van de donderdagavond; en vanaf begin 2008 voortaan op iedere 1e vrijdag van de maand. Dit overigens met wisselend succes: soms kwam er maar een handjevol mensen opdagen, dan weer zat de tent vol. Een nieuwe BaBo Karaoke in Knibbel Knabbel Knuisje op 2 mei 2008 (georganiseerd door Sanne), leverde een volle bak op; sommigen kwamen als een blitse popster verkleed binnen! In het najaar van 2008 was Rogier langere tijd op reis, en organiseerden Marcel en Harmke de BaarsjesBorrels voor september en oktober. Een volgende karaoke avond in november moest helaas gecancelled worden, daarna raakte de BaBo wat in het slop. Pas na ruim een half jaar - toen sommige mensen zich al bezorgd begonnen af te vragen wat er toch met de borrel gebeurd was - werd The Return of The BaBo aangekondigd!

BaBo lustrum 2009   BaBo lustrum 2009   BaBo lustrum 2009 Nu naderde het vijfjarig bestaan van de BaarsjesBorrel. Met een bescheiden subsidie die door het stadsdeel de Baarsjes toegekend werd (´voor dit soort leuke buurtinitiatieven´) konden we wat meer aan PR doen. We lieten posters drukken en postkaarten die uitgedeeld konden worden. Verder T-shirts voor de herkenbaarheid van het BaBo team - dat kwam later nog goed van pas in de grotere café´s als Edel. Nieuwsberichten gingen uit naar Baarsjes Berichten, de Echo en het Parool, en op 4 september 2009 was het zover: het lustrum, met wederom karaoke in Knibbel Knabbel Knuisje, en een afterparty in Club 8. Het werd een succes, de opkomst was hoog (toch zeker 50 borrelaars), en dat zou nog vele BaBo's daarna zo blijven! De oprichtsters van de BaBo (alleen Chantal kon aanwezig zijn) en de 3 dames van het café, waar we al zo lang welkom waren, werden in het zonnetje gezet met bloemen.
Op 27 november 2009 vond een volgend groot BaBo event plaats: de Baarsjes Pubquiz in cafe Treffers. Er was al lang over een pubquiz gepraat en nu moest het er toch eens van komen. Er werd een professionele quiz ingekocht, met beeld- en geluidsfragmenten, die flitsend gepresenteerd werd door Quizdames Thirza en Peggy. 3 rondes over Amsterdam, en 2 ´petje op/petje af´ tussenrondes, waarvan 1 geheel over de Baarsjes. Maar liefst 10 teams met in totaal ruim 50 personen deden mee, waaronder een team afvaardiging van het dagelijks bestuur van de Baarsjes onder de naam West 4 You. Daarnaast nog vele toeschouwers, door de drukte hadden een aantal teams zelfs geen zitplek meer! Het team de 'BaarsjesBabes' werd glorieus winnaar van deze quiz, en West 4 You werd tweede. BaBo Pubquiz 2009

BaBo Politiek cafe BaBo Politiek cafe 2010 stond in het teken van de nieuwe horecagelegenheden in de Baarsjes: café Radijs, Zurich en Bar Baarsch werden met een BaBo verwelkomd. Bijzonder was het BaBo politiek cafe in februari, waarbij het publiek met afgevaardigden (in veel gevallen de lijsttrekkers) van vrijwel alle politieke partijen van A´dam West kon debatteren over een aantal stellingen. Verder in 2010 volgden een Apres-ski borrel in Jantje van Galen, poolen in club 8, een André Hazes petje-op-petje-af quiz in café de Krommerdt. het was een mooi jaar! 2010 besloot met een speciale BaBo in cafe Bar Baarsch, met korte quizjes over de Baarsjes, in het kader van ´Ik geef om de Jan Eef´, een winkeldag ter promotie van de Jan Everstenstraat. Enkele ondernemers in de Jan Evertsenstraat hadden prijsjes voor de quiz beschikbaar gesteld.
Hazes quiz BaBo de Krommerdt   Hazes quiz BaBo de Krommerdt In het voorjaar van 2011 werd tot een ieders schrik het einde van de BaarsjesBorrel aangekondigd!! Wegens drukke bezigheden, afijn je kent het wel, en aan alles moet tenslotte een keer een eind komen nietwaar? Bovendien is het altijd goed om op het hoogtepunt te stoppen, zegt men. Veel mensen hadden het niet direct door, en het BaBo team wist tot het einde toe de vermoorde onschuld uit te hangen. Maar bij de toespraak in de Krommerdt kwam de aap uit de mouw: ´... althans... dit HAD heel goed het einde van de BaBO kunnen zijn... ware het niet dat het vandaag... 1 APRIL is!!´. Hoe moesten we ons hier nu weer uit redden? Nou gewoon, door het organiseren van ´BaarsjesBorrel reünies´.

BaBoQ 2011   BaBoQ 2011 We gingen dus gewoon door in 2011, en dat is maar goed ook, want er zouden nog vele leuke BaarsjesBorrels volgen! Na een BaBoQ in de zomer volgde in september 2011 de eerste echte BaarsjesBingo in café Bardot. Het hele café zat vol, er deden zeker 50 bingo´ers mee. De prijzen waren door veel ondernemers uit de Baarsjes beschikbaar gesteld - en niet zo'n zuinige prijzen ook! Rogier en Marcel koppelden aan ieder bingogetal een Baarsjes-feitje (14...: wist u dat de Baarsjes 14 coffeshops telt?). Het jaar 2012 ging van start met het grootste BaBo evenement tot nu toe: een heuse Elfbaarsjestocht! Op de koude zaterdag 11 februari 2012 - het vroor de hele dag meer dan 5 graden - trokken zeker 70 deelnemers langs 11 stempelposten in de Baarsjes. De start in cafe Anderz, de finish in Treffers. De tocht voerde langs diverse cafe's in de Baarsjes, de Mercatormarkt was een stempelpost, een koek en zopie bij slagerij Overdevest, en een stempelpost in de Jeruzalemkerk alwaar architect Olav een verhaal hield over architectuur in de Baarsjes. Dineke werd uiteindelijk gekroond tot de ´Elfbaarsjeskoningin´ van 2012 en het eindfeest in café Treffers ging tot in de kleine uurtjes door.
BaBo Pubquiz 2012 Een ander nieuw BaBo evenement was op 18 augustus de BaarsjesBrunch bij het kort daarvoor geopende Bar Spek. Het was het warmste weekend van de zomer en we zaten die middag een paar uurtjes heerlijk in de warme zon op de Wiegbrug te brunchen. Op 2 november 2012 werd de Tweede Baarsjes Pubquiz gehouden in club 8. In no time waren er meer dan 10 teams aangemeld, en de avond zelf speelden uiteindelijk 14 teams de quiz, deze keer flitsend gepresenteerd door de quizdames Monique en Femke. Naast 2 algemene kennis rondes en 2 petje-op-petje-af tussenrondes was er ook de Baarsjes-fotoronde... voor die baarsjesborrelaars die goed opgelet hebben als ze door de Baarsjes fietsen. Winnaar was het team Peter Team-O-Feeff en tweede werd team Single Luck.

En zo zijn we eind 2012 alweer aan de 70e BaarsjesBorrel toe. Wordt het nu misschien wel de laatste? Op 21 dec 2012 is tenslotte de laatste dag op de Maya kalender, en daarmee misschien het einde van de wereld voorspeld??


Naar Boven